Long Jing

(3 klantbeoordelingen)

 1,35 84,80 incl. btw

Long Jing of ook wel Dragonwell genoemd is wellicht de meest beroemde groene thee uit China. Er wordt klein blad en needles geplukt en direct na het oogsten in de wok geroosterd.

De thee krijgt hierdoor de notige smaak en wordt plat van uiterlijk. Een heerlijke groene thee welke goed gezet niet bitter is.

Wissen
Bewaar in 'Mijn Assortiment'
Bewaar in 'Mijn Assortiment'
Artikelnummer: LOJI-6 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Long Jing wordt ook wel Dragonwell genoemd. De relatieve hoge dichtheid van water uit een meer zorgt ervoor dat regenwater met een lagere dichtheid hier op blijft liggen. Dit regenwater maakt soms een beweging lijkend op een draak, daarom ‘Dragonwell’.

De oogst

Long Jing wordt eenmaal per jaar geoogst, in de lente zo tussen 20 maart en 20 april. Hoe vroeger de oogst hoe beter de kwaliteit, naarmate het warmer wordt worden ook de bladeren groter. De bladeren zijn in het begin van de oogstperiode fijner wat de kwaliteit ten goede komt. Er wordt een knop geoogst en de eerste één of twee bladeren. Deze bladeren zijn niet groter dan de knop. Er wordt heel voorzichtig geplukt om het blad en knop niet te beschadigen. Een plukker plukt ongeveer 2 kg vers blad per dag, uiteindelijk wordt dat 500 gr gedroogde thee. De allerbeste oogst van Long Jing komt toe aan de leiders van China.

Het maken

Long Jing wordt na het verflensen gedroogd door het te roosteren in de wok. Dit wordt met de hand gedaan zodat de maker de temperatuur kan voelen van de wok. Een theemaker doet er ongeveer 3 jaar over om 10 verschillende handbewegingen voor in de wok onder de knie te krijgen. Een maker kan van de hoogste kwaliteit Long Jing ongeveer een kilo per dag verwerken.

Zetwijze:

Zetgerei voorverwarmen en het lekkerste met mineraalarm water. De thee is vaker op te schenken.

Een desertlepel, 2 min, water van 80c.

Een desertlepel, 3 min, water van 80c.

Een eetlepel, 4 min, water van 80c.

3 beoordelingen voor Long Jing

4,3
Gebaseerd op 3 beoordelingen
5 sterren
33%
4 sterren
66%
3 sterren
0%
2 sterren
0%
1 ster
0%
  1. Casper (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  2. P K. (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  3. Jesse (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

Een beoordeling toevoegen