Beschrijving
Een oolong thee uit Fujian. Tie Guan Yin wordt gemaakt van blad welke meestal worden afgesneden met een mesje. Er wordt gewacht tot het hele jonge blad gegroeid is tot een groter blad. Maar ze plukken nog wel de ‘tenderness’ zoals ze dat elf noemen. Je ziet verschil tussen de jongere lichtgroene bladeren en het donkergroene volwassen blad.
Er zijn eigenlijk 2 stappen in het maakproces van de Tie Guan waarmee het eindresultaat vastgesteld wordt. De eerste is de lengte van oxidatie, de 2e is de lengte van roosteren. Deze Tie Guan Yin roasted is kort geoxideerd maar langer geroosterd. De thee krijgt daardoor wat warmere smaken dan de Tie Guan Yin Premium en is eerder anders dan beter of minder goed. Ze kunnen goed naast elkaar verkocht worden.
Zetwijze:
Zetgerei voorverwarmen en het lekkerste met mineraalarm water. De thee is vaker op te schenken.
Een theelepel, 2 min, heet water
Een theelepel, 3 min, heet water
Een halve eetlepel, 4 min, heet water