Satemwa Thyolo OP1

Deze zwarte thee is één van onze favorieten. De thee heeft een heerlijke geur en smaak en blijft je verrassen. Het heeft een lichte astringentie maar juist wanneer je denkt, het slaat nu door, eindig je toch met een ronde afdronk. De 2e en 3e opschenkingen zijn ook de moeite waard.

Thyolo is de naam van het gebied waar de thee vandaan komt maar ook van de gebruikte variëteit. Deze is kleinbladerig, lijkt qua karakter op de Sinensis variëteit en heeft een tragere oxidatie. De theestruiken groeien op zo’n 1000 meter hoogte.

Artikelnummer: SATH-624 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Satemwa is een prachtige theeplantage in Malawi. We hebben de mensen van Satemwa leren kennen toen ze in Nederland een proeverij kwamen geven. Buiten de mooie ctc thee is er sinds enkele jaren ook een ontwikkeling gaande om mooie specialty tea te maken, waaronder deze Thyolo black.

De plantage bestaat al sinds 1923 en gaat over 3 generaties ver. De theeplantage ligt rondom het Thyolo gebergte met de tropische zon afgewisseld met verfrissende regenbuien. Er wordt op de plantage veel aandacht besteed aan gezondheidszorg, de natuur in de omgeving, scholing en schept werkgelegenheid voor zo’n 2000 mensen uit de directe omgeving.

Zetwijze:

Zetgerei voorverwarmen en het lekkerste met mineraalarm water. De thee is vaker op te schenken.

Een eetlepel, 2 min, heet water

Een eetlepel, 3 min, heet water

Een eetlepel, 4 min, heet water