Over Cha Farmer

Krenten uit de pap

Cha Farmer begon feitelijk na een kennismaking in 2012 tussen een thee-importeur en theeverkoper in een Amsterdamse theewinkel.

De één was bezig met een zoektocht naar leveranciers van goede en betaalbare thee, de ander was bezig met een zoektocht naar afnemers van goede en betaalbare thee.

Ze vonden elkaar en bundelde zich in 2019 in ‘Cha Farmer’. Cha Farmer wordt gedragen door (anno 2022) 30 jaar ervaring, veel kennis en passie voor thee.

Er wordt nauw samengewerkt met theeplantages in China en onze belangrijkste taak – naast de thee bij u bezorgen, is het maken van een selectie in het grote aanbod van thee op basis van die ervaring & kennis.

Het doel is de krenten uit de pap te halen in elke prijscategorie.

De Theeplantage van Cha Farmer

“Nog een leverancier…”

…is wat wij wel eens te horen krijgen. U heeft een theewinkel en al meerdere leveranciers van thee… en zit waarschijnlijk niet te wachten op nóg een leverancier.

Echter, in deze tijd denken we dat het belangrijk is als ondernemer zoveel mogelijk waarde toe te voegen. Dat geldt voor ons maar ook voor u. Zoals wij de krenten uit de pap proberen te halen op de plantages en bij importeurs, zo zou u dat weer kunnen doen bij theeleveranciers.

Er is veel concurrentie en met het veel vergelijken van thee is het assortiment van u er uiteindelijk eentje waarvoor mensen naar de winkel komen, onderscheidend en uniek.

Cha Farmer

  • werkt nauw samen met meerdere theeplantages in China
  • gespecialiseerd in het geuren van thee met bergamotolie
  • ruime selectie aan biologisch gecertificeerde thee
  • ervaring in retail, import, particuliere verkoop en kwaliteitsherkenning