Biologische Snow Dragon

Een aparte witte thee met een verfrissende smaak en het typische ‘Yunnan-karakter’. De thee is van april en bestaat uit een jong blad en een topje.

Artikelnummer: N/B Categorie: Tags: ,

Beschrijving

  • Handgeplukt in april
  • Uit Yunnan, China
  • De planten groeien op een hoogte van 800-2000 meter
  • Bestaat uit een knop en één blad
  • Biologisch gecertificeerd

Op de plantage waar deze Snow Dragon vandaan komt zijn grote verschillen in temperatuur gedurende de dag en nacht. Het is bovendien erg mistig, wel zo’n beetje 150 dagen per jaar. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat het blad van de plant rijk is aan stofjes die zorgen voor de gezondheidswaarde en smaak van de thee.

De thee wordt als volgt gemaakt:

  1. Vers geplukt blad wordt uitgespreid op bamboe manden en om het uur omgegooid. De temperatuur is 25c en voorkomen wordt dat het blad direct zonlicht krijgt. Het verwelkingsproces duurt 2-6 uur en hangt af van het weer en de kwaliteit van het blad.
  2. Het blad wordt verhit tot 120-130c voor 1,5-2 minuten om oxidatie te stoppen, tot een vochtgehalte van 60%.
  3. Na een korte tijd van afkoelen wordt het blad gerold met een machine. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten met een druk die rekening houdt met de stevigheid van het geplukte blad. Het is klaar als het vocht in het blad ervoor zorgt dat het een beetje plakt wanneer je het blad vasthoudt.
  4. Het blad wordt nu gedroogd rond de 120-130c voor 10 à 15 minuten tot het blad een vochtgehalte heeft van 15-20%
  5. Het blad krijgt hierna even tijd om af te koelen, ongeveer een uur of 4.
  6. Daarna wordt het blad nogmaals geroosterd om het aroma te verbeteren op een temperatuur van 90-100c en eindigt als er een vochtgehalte is bereikt van 6-7%.
  7. Hierna is de thee klaar en kan het worden verscheept.

Zetwijze:

Zetgerei voorverwarmen en het lekkerste met mineraalarm water. De thee is vaker op te schenken.

Een desertlepel, 2 min, heet water

Een desertlepel, 3 min, heet water

Een eetlepel, 4 min, heet water