Beschrijving
- Herkomst: het gebied Satsuma in de prefectuur Kagoshima
- Cultivar: Asanoka
- Oogst: May/June
- Stoommethode: Asamushi (licht-gestoomd)
Wat betreft de stoommethode, licht-gestoomde thee wordt korter gestoomd. De Sencha blijft hierdoor wat mooier (diep-gestoomde thee breekt sneller) en de thee blijft helderder maar ook iets minder vol en zoet dan een Sencha die diep-gestoomd is.
Zetwijze:
Zetgerei voorverwarmen en het lekkerste met mineraalarm water. De thee is vaker op te schenken.
Een desertlepel, 2 min, water van 75c.
Een desertlepel, 3 min, water van 75c.
Een eetlepel, 4 min, water van 75c.
Jesse B. (geverifieerde eigenaar) –
Inge (geverifieerde eigenaar) –
Lekkere thee voor elke dag
Hendrikje (geverifieerde eigenaar) –
tijdens dit kopje thee met beide benen op de grond … dalen … naar de aarde … mmm
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Ariadne Vogel-Brouwer (geverifieerde eigenaar) –
Op 70 graden gezet, heerlijk om te drinken bij vis, salade of een eigerecht.