Biologische Sencha Japan

Een biologische Sencha uit Japan. De thee is van de mei/juni oogst en heeft de specifieke geur en smaak die kenmerkend is voor Japanse groene thee. De thee is afkomstig van Kagoshima en groeit op een hoogte van 250 tot 550 meter. De thee is verwerkt via de Asamushi methode (licht-gestoomd) waardoor het blad nog mooi heel is.

Het blad en de thee is mooi groen van kleur, het gezette blad ruikt heerlijk en de thee heeft een plezierige Senchasmaak.

Artikelnummer: SECH-36 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

  • Herkomst: het gebied Satsuma in de prefectuur Kagoshima
  • Cultivar: Asanoka
  • Oogst: mei/juni
  • Stoommethode: Asamushi (licht-gestoomd)

Wat betreft de stoommethode, licht-gestoomde thee wordt korter gestoomd. De Sencha blijft hierdoor wat mooier (diep-gestoomde thee breekt sneller) en de thee blijft helderder maar ook iets minder vol en zoet dan een Sencha die diep-gestoomd is.

Zetwijze:

Zetgerei voorverwarmen en het lekkerste met mineraalarm water. De thee is vaker op te schenken.

Een desertlepel, 2 min, water van 75c.

Een desertlepel, 3 min, water van 75c.

Een eetlepel, 4 min, water van 75c.