Beschrijving
Een thee waar niet heel makkelijk aan te komen is maar Da Hong Pao heeft z’n sporen verdient. De planten groeien in de omgeving van de Wuyi Mountains in de provincie Fujian, China. Het blad wordt gedeeltelijk geoxideerd en geroosterd. Het karakter van de thee is uiteindelijk een balans tussen het roosteren en een wat zoet fruitig karakter.
Zetwijze:
Zetgerei voorverwarmen en het lekkerste met mineraalarm water. De thee is vaker op te schenken.
Een halve eetlepel, 2 min, heet water
Een halve eetlepel, 3 min, heet water
Een eetlepel, 4 min, heet water
Paul (geverifieerde eigenaar) –
Mooie zuivere thee
R. (geverifieerde eigenaar) –
Een van de beste Da Hong Pao’s die wij ooit hebben gehad (en we hebben al verschillende geprobeerd).
Ian (geverifieerde eigenaar) –
Voor de eerste keer deze thee gekocht en er helemaal tevreden mee.
Jan (geverifieerde eigenaar) –
Lekkerste Da Hong Pao die ik ken!