Formosa Jade Oolong

Een oolong uit Taiwan. Taiwan heeft door de ligging van het eiland een uniek klimaat welke zich uitstekend leent voor oolong thee. Er komt hele mooie thee vandaan waar deze Jade Oolong er één van is.

De smaak is anders dan de Tie Guan Yin Premium, alhoewel beide licht geoxideerd zijn.

Artikelnummer: FOJO-185 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Een in Azië zeer populaire thee. Door de lichte oxidatie heeft de thee een bloemige frisse smaak, licht zoet. De thee is erg geschikt voor mensen die groene thee wellicht iets te grassig of snel te bitter vinden. Je blijft met deze oolong thee in het lichte smaakprofiel maar is veel toegankelijker te drinken.

Het blad voor deze thee wordt in de lente geplukt en groeit op een hoge berg. De theemeester maakt de thee met de hand wat ongeveer in totaal 48 uur duurt. Er is veel controle nodig om deze thee goed te krijgen, het betekent weinig slaap voor de theemaker. Het verhitten en het fermenteren luistert nauw.

  • Herkomst: Taiwan
  • Variëtiet theestruik: Oolongtea bush
  • Plukperiode: lente (april/mei)
  • Plukstandaard: oolong thee wordt gemaakt van wat groter blad. De top dient geopend te zijn en wordt samen met nog 3 à 4 grotere bladeren geplukt.

Zetwijze:

Zetgerei voorverwarmen en het lekkerste met mineraalarm water. De thee is vaker op te schenken met een steeds iets langere trektijd.

Een theelepel, 2 min, heet water

Een theelepel, 3 min, heet water

Een halve eetlepel, 4 min, heet water