Beschrijving
Een in Azië zeer populaire thee. Door de lichte oxidatie heeft de thee een bloemige frisse smaak, licht zoet. De thee is erg geschikt voor mensen die groene thee wellicht iets te grassig of snel te bitter vinden. Je blijft met deze oolong thee in het lichte smaakprofiel maar is veel toegankelijker te drinken.
Het blad voor deze thee wordt in de lente geplukt en groeit op een hoge berg. De theemeester maakt de thee met de hand wat ongeveer in totaal 48 uur duurt. Er is veel controle nodig om deze thee goed te krijgen, het betekent weinig slaap voor de theemaker. Het verhitten en het fermenteren luistert nauw.
- Herkomst: Taiwan
- Variëtiet theestruik: Oolongtea bush
- Plukperiode: lente (april/mei)
- Plukstandaard: oolong thee wordt gemaakt van wat groter blad. De top dient geopend te zijn en wordt samen met nog 3 à 4 grotere bladeren geplukt.
Zetwijze:
Zetgerei voorverwarmen en het lekkerste met mineraalarm water. De thee is vaker op te schenken met een steeds iets langere trektijd.
Een theelepel, 2 min, heet water
Een theelepel, 3 min, heet water
Een halve eetlepel, 4 min, heet water