Beschrijving
Deze biologische Pu Erh is een gefermenteerde thee. Het geplukte blad wordt onder gecontroleerde omstandigheden op een stapel gelegd. De ruimte wordt een paar maanden vochtig en warm gehouden zodat het blad gaat fermenteren. Een rottingsproces onder invloed van micro-organismen.
Het moet wel op de juiste manier gebeuren, verkeerd gefermenteerde Pu Erh smaakt wat vissig. De juiste smaakomschrijving zou zijn een aardse smaak, kalmerend voor de maag dus ook lekker bij het eten.
Pu Erh wordt door de meeste mensen of lekker gevonden of helemaal niet, er is niet echt een tussenweg. Populair bij mensen die in plaats van koffie meer thee willen gaan drinken.
Zetwijze:
Zetgerei voorverwarmen en het lekkerste met mineraalarm water. De thee is vaker op te schenken.
Een theelepel, 2 min, heet water
Een theelepel, 3 min, heet water
Een halve eetlepel, 4 min, heet water
Christiaan (geverifieerde eigenaar) –
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
R. (geverifieerde eigenaar) –
Slechts weinig thee nodig voor een krachtige kop Pu Erh.
Ariadne Vogel (geverifieerde eigenaar) –
Een milde thee met een zachte, aardse smaak. Deze thee zet ik op 100°C, 3-4 gr op 200 ml, trektijd 1-2 min. en herhaal dit meerdere keren totdat de thee geen smaak meer afgeeft. Heerlijk bij vooral witte chocola of bokkenpootjes.