Biologische Rwanda Rukeri OP

Deze Rwanda Rukeri OP is biologisch, groeit op 1600 meter en is gemaakt van de Assamica variëteit. Hierdoor heeft de thee een wat sterkere smaak. We vinden de thee zelf erg lekker vanwege de aparte smaak.

Artikelnummer: RWRU-140 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Deze Rwanda Rukeri komt van de Sorwatha theeplantage. Deze theeplantage bestaat nog niet heel lang, sinds 1972 en is gestart door Joe Werthem. Deze Joe Werthem was een exporteur van thee vanuit Kenia en ook Rwanda en werd door Rwandese regering gevraagd een ook een theeplantage te beginnen in Kinihira, een afgelegen gebied in Rwanda.

Het verhaal van de oorsprong van deze plantage is best wel interessant. In dit gebied was er namelijk eigenlijk geen vruchtbare land over om een theeplantage op te beginnen, ook vanwege de bewoners die het beschikbare land gebruikten voor hun eigen voedselvoorziening. Er is toen een proef begonnen om drassig land droog te leggen en hier theeplanten op te laten groeien. Dit experiment was een succes.

Het probleem was alleen dat hierna het geld op was van de overheid. Er is toen met een investering van het IMF toch het benodigde werk verzet in de vorm van het aanleggen van wegen, elektriciteit, water- en brandstofvoorzieningen. In 1975 is er begonnen met de aanleg, de theeproductie begon in 1978. De Sorwathe theeplantage is nu goed voor 12% van de Rwandese theeproductie.

Zetwijze:

Zetgerei voorverwarmen en het lekkerste met mineraalarm water. De thee is vaker op te schenken.

Een theelepel, 2 min, heet water

Een theelepel, 3 min, heet water

Een halve eetlepel, 4 min, heet water