Beschrijving
- Taiwan
- Si Ji Chuan variëteit (4 seasons)
- 400-600 groeihoogte
- Natural farming
- voorjaarsoogst
GABA in thee is in de jaren ’80 ontdekt door een Japanse onderzoeker van het Japanse ‘National Research Institute of Tea’. Hij ontdekte bij het kijken hoe voedsel houdbaar te maken dat als je thee blootstelt aan stikstof tijdens het oxidatieproces het gehalte aan GABA omhoog gaat.
Volgens de Japanse overheid moet het gehalte GABA minimaal 150mg/100gr thee zijn. Deze GABA bevat meer dan 200mg/100gr thee.
Hoe wordt het gemaakt:
- Ongeveer 2 weken voor het plukken worden de planten in de schaduw gezet. er wordt hierdoor glutaminezuur aangemaakt.
- Het blad wordt geplukt en gaat in een afgesloten vat die vacuüm wordt getrokken om de zuurstof te verwijderen.
- In dit vat wordt vervolgens stikstof gedaan gedurende ongeveer 6 tot 10 uur. Het glutaminezuur veranderd nu in GABA (Gamma-AminoButyric Acid).
- Hierna wordt het blad verhit in de wok om het oxideren te stoppen.
- Hierna wordt de oolong verwerkt als normaal, rollen, drogen, samenpersen.
- Op het laatst wordt de thee gebakken om verder te laten drogen